Slana soba


Boravak od 40 minuta u Slanoj pećini zamenjuje čak 3 dana provedena na morskoj obali. 

Termin haloterapija je nastao od grčke reči "halos”, koja u prevodu znači so. Reč je o snazi dejstva regenerisanih negativnih jona koje nose mikro­čestice soli. Takvi joni prisutni su više od 50 odsto na morskoj obali, u špiljama i pra­šu­mama. 

Haloterapija je pomoćna i potpuno prirodna metoda za prevenciju i poboljšanje zdravlja ali ne zamenjuje medikamentoznu terapiju. Zasniva na udisanju vazduha sa mikročesticama prirodne kamene soli. To je dozirani boravak u posebno napravljenoj sobi – slanoj sobi, koja imitira prirodnu slanu pećinu sa lekovitom mikroklimom, i u kojoj specijalni uređaj "halogenerator"
dodatno raspršuje čestice aerosola u prostoriju. Kristali kamene soli, kao prirodni jonizatori, poboljšavaju kvalitet vazduha jer proizvode negativne jone koji se nalaze samo na moru, u okolini slapova ili u vazduhu nakon oluje.

 Ova terapija se u lečenju koristi od 19. veka, a stručnjaci su na ideju sone terapije došli kada su shvatili da rudari iz rudnika soli istočne i cent­ral­­ne Evrope ne pate od tegoba disajnih organa. 

Terapija u slanim sobama blagotvorna je kod upornih zapalenja sinusa, bronhitisa, bronhijalne astme, deluje na iskašljavanje i odlepljivanje sluzi iz pluća, utiču na obnavljanje sluzokože disajnih organa. Ova terapija je efikasna za poboljšanje opšteg fizičkog zdravlja, ali i za savremenih tegoba poput stresa, napetosti, umora, iscrpljenosti.

Prostorija koja je sa svih strana obložena prečišćenom solju, od velikog je značaja za sve one koji imaju probleme sa kožnim oboljenjima i disajnim organima. Takođe, može delovati i preventivno.

 Preporučuje se rekreativcima i sportistima, jer prilikom napornih treninga, mobiliše sve rezerve u organizmu i sanira umor i nepovoljne efekte nakon takičenja. Veoma je korisna i profesionalnim pevačima pred nastup, kao i osobama oslabljenog imunološkog sistema. 

HALO TRETMAN

- slana pećina se koristi u trajanju od 20-25 minuta za decu do 13 godina

- slana pećina se koristi u trajanju od 40-45 minuta za odrasle

- optimalan efekat se postiže nakon 5-8  tretmana 


Dnevni paketi sa Slanom sobom

Dnevna karta

          - SPA (bazen i sauna) + Slana soba 45 minuta

Mini Wellness dan

          - Fitness & SPA + aerobik + Slana soba 45 minuta

Maxi Wellness dan

          - Fitness & SPA + Slana soba 45 minuta + Relax masaža 60 minuta

Relax masaža u Slanoj sobi

          - Relax masaža 45 minuta u Slanoj sobi + celodnevni SPA

 

Cene dnevnih paketa sa korišćenjem Slane sobe možete videti u našem cenovniku u odseku SLANA SOBA.  (kliknite na ovaj tekst da biste videli cenovnik)