Saune

Finci su najveci promoteri korišcenja saune na svetu, i ne cudi podatak da je naziv sauna preuzet iz njihovog jezika,što u slobodnom prevodu znaci "znojno kupatilo". Pod pojmom sauna podrazumeva se prostorija, u kojoj se temperatura krece od 70 - 100°C, sa drvenim klupama na razlicitim visinama i razlicite temperature. Procenat vlažnosti vazduha u sauni ne prelazi deset, mada se može povecati polivanjem vode na užareno kamenje.

Šta treba znati pre upotrebe saune:

Saunu bi trebalo da koriste zdrave osobe, koje nemaju bolesti srca i krvotoka, štitne žlezde , akutne infekcije, epilepsiju i sl. Poželjno je da saunu koriste osobe sa aknama, reumatskim tegobama, išijasom, hormonskim i menstrualnim poremecajima.

Takode, u sauni dolazi do relaksacije mišica i poboljšanja opšteg psihofizičkog stanja. Redovnom upotrebom poboljšavate otpornost organizma, sagorevate kalorije, ublažavate stres, stabilizujete krvni pritisak, i na prirodan način odstranjujete nečistocu iz Vaše kože.

U wellness centru možete koristiti dve saune, temperature 75°C i 90°C. Obe saune su mešovite, što znači da ih u isto vreme mogu koristiti i muškarci i žene. Detaljnije informacije o upotrebi saune kao i pravila kojih se treba pridržavati pre i nakon korišcenja, kako bi efekti bili što optimalniji, možete dobiti od našeg ljubaznog osoblja na recepciji.